Правно известие

Настоящите общи условия се отнасят за всички продажби на стоки и услуги от MEIMALL, чрез електронния магазин meimall.bg

Използването на услугите на този сайт, автоматично означава приемане на условията, изброени по-долу.

МОЛЯ, ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО!

В случай че не сте съгласни с някои от тези условия, ви молим да не ползвате услугите на този сайт.

1. Наименувания и права

Купувач: физическо или юридическо лице, което прави поръчка на сайта: meimall.bg

Продавач: MEIMALL, (meimall.bg), управлявано от търговско дружество MeiMall SRL, със седалище на фирмата в с. Dobroesti, ул. Druul Garii, №. 21-22, обл. Ilfov, регистрирана в Търговския регистър под номер: J40/9822/2009.

Поръчка: електронна заявка, явяваща се форма на комуникация между купувача, (клиента) и продавача, (meimall.bg), в която MEIMALL се съгласява да достави избраната от купувача стока на посочен от него адрес, а купувачът се съгласява да заплати нейната цена с наложен платеж, банкова карта или платежно нареждане.

Продукти: артикули, които MEIMALL предлага, да бъдат доставени на купувача, в резултат на договора му с фирма MeiMall SRL, MEIMALL.

Договор: електронна поръчка на сайта meimall.bg, потвърдена от продавача MeiMall SRL, MEIMALL.

2. Информация за продукта

Продуктите, продавани в сайта meimall.bg, са нови и клиентите получават проформа фактура за тях, по и-мейл, в момента на регистриране на поръчката в сайта. Продуктите се предлагат въз основа на сключения договор между купувача и продавача, и от това дали са налични в централния склад, в момента на пласирането на поръчката. Поради тази причина, MEIMALL си запазва правото да не достави дадена поръчка, в случай че същата съдържа продукти, които не са налични в централния склад по времето на създаването на поръчката или по други причини, независещи от фирмата, за което купувачът ще бъде уведомен в последствие.

Цените на продуктите, обявени в сайта, са с включено ДДС, което е 19% от стойността на продукта.

Отбелязаната на фактурата покупна цена на продуктите, ще бъде същата, като тази в сайта, в момента на заявката на същите. Също така, поемаме отговорност, че стойността на поръчката ви няма да се промени след нейното потвърждение по вашата електронна поща, посочена при регистрацията в сайта.

Сайтът не носи отговорност за възможните разлики между действителния цвят на артикула и цвета, който вие виждате на вашия монитор.

MEIMALL не дава търговска гаранция на предлаганите продукти, а само законова гаранция.

3. Гаранция на продуктите

Всички продукти, предлагани в нашия сайт, са нови, в гаранция, както го изисква Законът за защита на потребителите. Продуктите ни идват от източници, одобрени от производителите. Сертификатът за гаранция, се издава от kalapod.

4.Поръчка

Когато MEIMALL потвърди вашата поръчка, това автоматично означава, че вие сте запознати и съгласни с правилата за ползване на сайта, упоменати в общите условия.

За успешно приета и регистрирана поръчка в MEIMALL, се счита тази, която е потвърдена електронно по и-мейла на купувача, без да изисква отговор от него.

Потвърждението на една поръчка не се извършва по телефон, а само по електронен път, (и-мейл), след изготвянето на поръчката.

5. Начини на плащане

Имате възможност да платите чрез:

Наложен платеж при доставка на колета от куриер

Плащане чрез банкова карта

6. Доставка

Доставката се извършва чрез куриерска фирма, транспортните разходи за която се поемат от купувача и са на стойност 9.99 лв. Доставките се извършват чрез куриерска фирма Speedy, в дните от понеделник до петък, в часовете между 09:00 – 18:00 часа и събота от 09:00 до 14:00 часа, в рамките на 2 до 3 работни дни след потвърждаване на поръчката, на адреса, посочен в регистрацията на клиента.

*MEIMALL си запазва правото, да не доставя поръчки на клиенти, които не са изпълнили задълженията си, при своето регистриране (грешно попълнени данни като адрес и телефон, както и невярна информация, или липса на такава!

След два неуспешни опита за доставка, направени от куриерската фирма Speedy, вашата поръчка се счита за невалидна и MEIMALL ще прекрати договора си с вас.

Запазваме си правото, да не изпращаме поръчки до клиенти, които са регистрирани в нашата система с повече от две неуспешно доставени поръчки, в рамките на 30 дни.

В случай че купувачът не е открит на адреса, посочен за доставянето на поръчката и в часовете, упоменати по-горе, куриерът ще повтори доставката на следващия ден, след контакт с купувача по телефона. Ако при втория опит за доставка от страна на куриерската фирма, купувачът не е открит на адреса, доставката се счита за отменена, а договорът с MEIMALL, за прекратен.

За поръчки на стойност над 100 лева, доставката е БЕЗПЛАТНА.

7. Връщане на продукт - „Отказ от договора"

Съгласно чл.50 от ЗЗП, потребителят има право да върне стоката, без да дължи обезщетение или неустойка, като юридически лица, нямат право да се откажат от поръчката, съответно, отказът от поръчка се отнася само за физически лица. Връщането на артикулите се извършва чрез куриерска фирма Speedy, транспортните разходи за които, се поемат от купувача и са на стойност 9.99 лв. При регистрирането на заявка за връщане на стока, автоматично се удържат 9.99 лв. за куриерската услуга.

Продуктите трябва да бъдат върнати в същото състояние, в което са били доставени, в оригиналната опаковка, с всички аксесоари и оригинални етикети, неповредени и без следи от употреба, чрез същата куриерска фирма, с която са били доставени. Купувачът е длъжен да уведоми MEIMALL за желанието си да се върне продукта, в рамките на 14 дни, считани от датата на получаване на пратката /чл.52, ал.1 вр.чл.50 от ЗЗП/. Заявките за връщане на продукт, след изтичане на упоменатия по-горе срок, няма да се взимат под внимание от MEIMALL.

Фирмата си запазва правото да откаже приемането на продукти, които не отговарят на условията за връщане, а именно: повредена или скъсана опаковка, следи от носене, надраскани повърхности, липса на етикети и аксесоари, придружаващи продукта, и т.н. Пакети, които не отговарят на описанието, ще бъдат отказани и върнати обратно към клиента, за негова сметка.

При връщане на продукти, които не са в същото състояние, в което са били доставени първоначално, не са в оригиналната опаковка и нямат оригиналните етикети, както и придружаващите ги аксесоари, MEIMALL ще счита за невалидни, и си запазва правото да не възстанови сумата, заплатена за тях.

Съгласно член 16 от ТЗ, №34/2014, въз основа правата на потребителите в договорите с професионалисти, са освободени от правото на доставки на стоки, които не могат да бъдат върнати, запечатани от съображения с цел защита на личното здраве или от хигиенна гледна точка. Веднъж отворени/разпечетани, продуктите от тези категории, не могат да бъдат върнати обратно или подменени с нови: чорапогащи, чорапи, бельо, клинове.

8. Връщане на продукт/и

Ако искате да върнете един или повече продукти, независимо от причината, и да ви се възстанови заплатената сума, трябва да ни уведомите за това в срок до 14 дни от получаване на пратката. Това трябва да се съобщи на операторите, на които да предоставите банкова сметка, по която ще ви се изплати сумата. Необходимите данни за банковия трансфер се предоставят само по и-мейл!

Условия за връщане на продукт и възстановяване на сумата

1. Продуктите трябва да бъдат върнати в оригиналната опаковка с всички оригинални аксесоари и етикети по тях. Да не се лепят с тиксо или други лепливи материали кутиите на продуктите. Същите трябва да бъдат защитени с фолио, за предпочитане това, в което е получена пратката.

2. По продуктите не трябва да има следи от употреба.

3. Ако тези условия са изпълнени, можете да ни върнете продукта и да ви се възстанови заплатената сумата.

В рамките на максимум 14 работни дни, от датата на получаване на пратката в централния ни склад, ние ще ви възстановим дължимата сума. Плащането се извършва само по банков път.

Цената на куриерската услуга, в случай на връщане на продукт/и, ще бъде изцяло за сметка на клиента. За да ви улесним, ние изпращаме куриер при вас да вземе пратката, но таксата за куриерската услуга, се поема от клиента при изплащане на сумата. Taксатa е на стойност 9.99 лв.

9. Рекламации

MEIMALL, носи отговорност за гаранцията и качество на продуктите, които продава. Условията на гаранция за потребителите са в съответствие със Закона за защита на потребителите, Директива № 2011/83/ЕС на ЕП и на Съвета от 25.10.2011 год., относно правата на потребителите, и Директива 1999/44/ЕО на ЕП и на Съвета, относно някои аспекти на продажбата на потребителски стоки, и свързаните с тях гаранции.

Отправените рекламации ще бъдат уважени, според условията, посочени по-долу, в противен случай, няма да бъдат приети:

Рекламацията трябва да се представи в писмен вид на и-мейл адрес: office@meimall.bg

Рекламациите в писмен вид се представят в рамките на 48 часа от получаването на поръчката от купувача и констатирането на дефекта, като трябва задължително да бъдат съпроводени със снимки.

- В рекламацията трябва да бъде спомената следната информация: номер на поръчката, номер на фактурата, номер на товарителницата, с която е изпратен, мотивите за оплакването, както и няколко снимки на дефектния продукт.

Рекламациите, свързани с гаранцията и дефектите на продуктите, трябва да бъде придружена и от съответния дефектен продукт, в оригиналната му опаковка, заедно с всичките аксесоари към него. Ако даден продукт се връща към MEIMALL, без да е придружен с едно от горепосочените изисквания, той може да бъде изпратен обратно към клиента, без фирмата да поема отговорност за гаранцията и дефекта му.

Рекламациите се разглеждат, в срок до 48 часа, от тяхното получаване.

Никакви претенции няма да се взимат под внимание, ако стоките са били заменени с други или по някакъв начин се е въздействало на тях (механично или химично)!


10. Промоции и конкурси

Ние определяме регламента и правилата на промоциите и конкурсите, които организираме. Тези правила са известни само на потенциалните клиенти, чрез техния профил в нашия сайт или от официалната ни страница във Фейсбук: https://www.facebook.com/MeiMall.bg

Право на промоции имат само тези клиенти, които следват правилата, публикувани в сайта. Също така, промоциите се прилагат само за поръчки, които са направени в нашия сайт, в периода, в който промоцията е валидна до изчерпване на количествата.

MEIMALL, си запазва правото да отменя промоция или конкурс, без предизвестие.

Сайтът meimall.bg предлага кампании и промоции в рамките на своите страници. С приемането на настоящите Общи условия на това споразумение, се съгласявате периодично да получавате електронни писма от нас с информация и специални оферти.


11. Поверителност на личните данни

С влизането в сила на Новия Общ Регламент, относно защитата на личните данни (ЕС) 2016/679, относно защитата на физическите лица по отношение на събирането и обработката на лични те данни, (наричано на кратко РЗЛД), фирма MeiMall SRL/Sibello се задължава да гарантира поверителност и сигурност на същите. За нас е важно да ви информираме във връзка с преработването на личните данни в Общите условия, като следва:

Ние гарантираме поверителност на всички наши клиенти и посетители в сайта ни и ще обработваме внимателно личните данни при адекватна техническа и организационна сигурност.

Според РЗЛД, събирането и обработката на личните данни, е свободно изразено, конкретно и информирано съгласие на лицето, за ясно обработване на личните му данни и информация, предоставено в декларация, направена в писмена или устна форма от лицето, включително електронна.

Получаването на валидно съгласие, се предшества от изричното определяне на легитимните цели, които изискват събирането и обработването на лични данни. Това означава, че физическото лице е информирано за целта на обработката на данните му. Информацията, която трябва да бъде представена на вниманието на потребителя, се отнася до:

- самоличност и адрес на лицето, целта на обработване на личните му данни, както и правото му да оттегли съгласието си.

Идентификационни данни на фирмата:

S.C. MeiMall SRL, със седалище на фирмата: Улица Teleajen № 33, Sector 2, Bucuresti, под номер: J40/9822/2009, CUI: RO26056889;

Ще обработваме вашите лични данни дотолкова, доколкото това е необходимо за целите, посочени по-долу, в съответствие с правните мерки за сигурност и поверителност.

Заявени данни за нашите клиенти и целта им за обработка:

- с цел да се направи доставка на Вашата поръчка до Вашия адрес, имаме нужда от: (име и фамилия, телефонен номер, точен адрес за доставка на пратката);

- за да ви изпрати м електронна фактура за закупените от Вас продукти, имаме нужда от: (валиден и-мейл адрес);

- за да бъдете информирани за доставката на поръчката, която сте направили в нашия онлайн магазин, имаме нужда от Вашия актуален телефонен номер, или на лицето, което ще получи пратката;

- за да ви информираме за статуса на Вашата поръчка, новини, промоции и конкурси, организирани от MEIMALL , имаме нужда от електронна поща, ( и-мейл адрес).

Съгласието за събирането и обработката на личните данни на лицето, за обявената по-горе цел, трябва да бъде направено писмено, с положително изявление от съответното лице, като клиентът отбележи във формата, показана по-долу, една от двете опции: „СЪГЛАСЕН/А СЪМ“ или "НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН/А" администраторът да събира и обработва личните ми данни. Искаме да подчертаем , че при неправилно посочена необходима информация на данни, посочени по-горе, ние не можем да направим доставка на поръчката, при липса на едно от следните: (име на лицето, което ще приеме колета, адрес за доставка на пратката, електронна поща за получаване на фактури и известия от куриер, телефонен номер, на който да ви потърси куриер).

За тази цел, предоставихме на нашите клиенти формуляр, който предлага възможнос тта за изразяване на съгласието си чрез електронна отметка на варианта, съответстващ на желанието им.

В случай,че обработката на данните вече не е необходима при изпълнението / финализирато на поръчките с продукти предлагани от MeiMall SRL, за изпълнение на законово задължение, и не е оправдана от законовия интерес на MeiMall SRL, можете да се откажете от тази обработка или да оттеглите предишното си съгласие, следвайки да има бъдещи последици. Например, лицата могат да оттеглят съгласието си за обработка на данни те за директен маркетинг, персонализирани оферти , по всяко време и без да е необходимо да посочват причина. Впоследствие приемането на молбата за оттегляне на съгласието, съответното лице няма да получава търговска информация за промоции, новини, конкурси на kalapod предлагани от MeiMall SRL.

Изразеното от тях съгласие/несъгласие може да бъде оттеглено по всяко време от заинтересованото лице, като се отбележи в съответното поле на формуляра за отказ, съответната опция, като операцията не подлежи на никакви такси или други задължения към оператора.

MeiMall SRL ще счита цялата информация приета от вас като конфиденциална и няма да бъде предоставяна на трети лица (с изключение на куриерски те фирми, които извършват доставката до адрес) без вашето съгласие.

Във връзк а със MeiMall SRL, съгласно приложените законови мерки, вие се възползвате от следните права : правото на достъп, правото на коригиране, правото на изтриване на данните, правото на ограничаване на обработване, правото на преносимост на данните и правото на възражение.

Плащанията направени с карта се извършват чрез онлайн платежни решения предоставени от упълномощени трети лица по отношение на MeiMall SRL. С цел да се елиминира риска вашите данни да станат притежание и да бъдат използвани неправомерно/ незаконно от неоторизирани лица, упълномощените трети лица от MeiMall SRL гарантират законност и сигурност на личните данни(номер на картата, дата на валидност и др.) и на използваните информационни системи.

РЗЛД определя възраст 16 г. за валидност на съгласието за събиране и обработка на лични те данни на детето.

Авторското право върху цялото съдържание на сайта "meimall.bg", принадлежи изцяло на MeiMall SRL.

Всеки опит от всякакъв вид за промяна на изображението и информацията на този уеб сайт, освен неговия собственик - MeiMall SRL, както и създаването на линкове, без предварителното съгласие на MeiMall SRL дава едностранно и недвусмислено право на MeiMall SRL да се възползва от всичките си привилегии, за да се обърне към компетентните органи за санкциониране на тези факти.

При прочитането на този документ, вие сте били информиран/а за правата, на които имате право в съответствие с приложимото право, а именно: право на достъп, право на коригиране, право на изтриване на данни, право на ограничаване на обработката, право на преносимост на данни, право на опозиция. В същото време, когато обработката се извършва въз основа на съгласие, имате право да оттеглите вашето съгласие по всяко време в писмена форма, адресирана до MeiMall SRL, съгласно приложимото законодателство, без да се засяга законността на обработката, извършена въз основа на съгласието преди нейното оттегляне .

Чрез прочитане на този документ вие сте запознати и разбирате, че личните данни предоставени на MeiMall SRL са определящ елемент за изпълнението / финализирането на подадените поръчки и доставката на продуктите на адреса на посочения получател.

За изпълнение на правата на горепосочените лица, можете да се обърнете към MeiMall SRL с писмена молба с дата и подписана на следния и-майл адрес: office@meimall.bg или на следния адрес за кореспонденция: MeiMall SRL, със седалище: Улица Щефания № 4-6, Индистриален Парк, Сграда О1- склад C2, Илфов, Драгомирещ- Дял. Към молбата ще бъде приложено четливо копие на документа за самоличност на съдържателя, за да не се създадат предпоставки за злоупотреба с правата на клиент.


MEIMALL, е вписан в регистъра за обработка на лични данни към Националния Надзорен Орган (ННО).
Ние уважаваме и зачитаме неприкосновеността на личните данни на нашите клиенти и им гарантираме поверителност, като за целта няма да изпращаме информация за тях на трети лица, а данните им ще бъдат използвани само за лични нужди, както и за целта, за която са били предоставени, а именно: поръчки, промоции, както и търговска информация за нашия онлайн магазин, с марка Kalapod.

Според закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) от 2001/677, изменен и допълнен през 2004/506, от MEIMALL се изисква да управлява безопасно, и само за точно определени цели, личната информация, която потребителите са предоставили за себе си. Целта на събирането на личните ви данни, е единствено и с цел доставка на поръчка, направена от вас, в сайта meimall.bg

Според закона 677/2001, имате право на достъп, промяна на данните, правото да не бъдат предмет на индивидуални решения, както и правото да се обърнате към съда. Също така, имате право да променяте личните си данни или да поискате тяхното заличаване. За да упражните тези права, можете да подадете писмена молба, подписана от вас и да ни я изпратите на e-mail: office@meimall.bg

12. Съхранение на лични данни и търговски комуникации

Събраните лични данни ще бъдат използвани само за обявената цел на този сайт. Информацията във формуляра за поръчката, ще се използва за изпращане на потвържденията на същите, периодични промоции, конкурси и т.н. Ние сме ангажирани с това, да не продаваме или предлагаме данни съдържащи лична информация за нашите клиенти.

MEIMALL е против СПАМ-а. Всеки потребител/клиент, предоставил и-мейл адреса си в сайта, може да избере да бъде изтрит. Съобщенията, направени от MEIMALL, чрез електронна комуникация, съдържат цялостна и последователна идентификация на подателя, или линкове към тях, с представяне на съдържанието.

13. Злоупотреба

Всеки опит за достъп до личните данни на друг потребител, промяна на съдържанието на сайтa meimall.bg или повлияването на качеството му на работа, ще се счита за криминалнa проява и престъпление, наказуемо от компетентните органи, съгласно Румънското правно законодателство.

14. Граници на отговорност

MEIMALL не носи отговорност за щети от всякакъв вид, в случай че купувачът или трето лице, може да пострада в резултат на изпълнение на някое от задълженията, произтичащи от използването на стоките след доставка, както и за тяхната загуба.

Информацията може да бъде възпроизведена в печатна форма, само за лична употреба.

Тази информация, не може да се възпроизвежда, разпространява или предава на други лица, както и да бъде включена в друг документ, или материал, без предварителното писмено разрешение автора й.

15. Непредвидени обстоятелства

MEIMALL си запазва правото да отложи или отмени доставката на поръчаните продукти, ако това не може да бъде изпълнено поради причини, независещи от нас, включително пожари, експлозии, наводнения, екстремни климатични условия, епидемии, стачки, правителствени действия, войни терористични актове, протести, бунтове, граждански вълнения и др. Ако в срок до петнадесет (15) дни от датата на съответното събитие, гореописаните причини не прекратят, всяка от страните има право да уведоми другата за прекратяването на договора, без някоя от тях да може да претендира за някакви обещетения и неустойки.

16. Съдебни спорове

Всеки спор, между клиентите и сайта meimall.bg, ще бъде решаван по взаимно съгласие. Тези условия са задължителни и за двете страни. Двете страни се считат за информирани и съгласни за всички промени в "Общите условия", от датата на тяхното публикуване в сайта. Клиентът е отговорен единствено да бъде винаги в течение с всички промени в тях. Ползването на услугите на сайта, след промени в "Общите условия", означава, че сте съгласни с тези промени.
Тези условия ще се тълкуват и прилагат в съответствие със законите в правната система на Румъния. Всички спорове, произтичащи от (или) свързани със сайта, са подсъдни на съдилищата в Румъния. Печатната версия на този документ и известията, предавани по електронен път от сайта, ще имат доказателствена сила в съдебни и/или административни производства в Румъния.

В случай че имате въпроси или притеснения относно тези условия и правила за ползване, не се колебайте да се свържете с нас, чрез контактната форма в сайта, или на електронна поща: office@meimall.bg